Witamy na forum Internetowego Klubu Autorów Rozmaitych. Zapraszamy zarówno Ikarytów, jak i nie-klubowiczów do dyskusji, ćwiczeń i szlifowania warsztatu. Gwarantujemy, że czas spędzony na forum Ikara nie będzie czasem straconym. Jesteśmy tu po to, by uczyć się tworzyć teksty literackie, wspierać dobrą radą, oraz poznawać ludzi o podobnych zainteresowaniach. Celem klubu przede wszystkim jest dobra zabawa, rozwijanie talentu i rozmowy około literackie.
Czy jesteś spamerem?: no pewnie, za spamowanie zabrali mi eryniki
Czy umiesz pisać?: nie
Czy umiesz czytać?: tak trochę
Wiek: 99 Dołączył: 16 Sty 2008 Posty: 1340 Skąd: Warszawa
Czy jesteś spamerem?: Ilość moich postów prawdę ci powie.
Czy umiesz pisać?: Niestety nie.
Czy umiesz czytać?: Niestety tak.
Wysłany: 2010-07-05, 19:38
Zamykamy Ikara, bo przecież teraz już nam nie jest potrzebny i nie będzie spełniał swoich funkcji, skoro prezydentem jest ojciec pięciorga dzieci.
Czy jesteś spamerem?: Do what you want and enjoy it!
Czy umiesz pisać?: bazgrzę
Czy umiesz czytać?: sylabizuję
Wysłany: 2010-07-05, 20:33
Nie wiem, o co chodzi, ale też nie lubię dzieciorobów.
_________________ Lucek o Rybce: spojrzenie "nie bądź śmieszny" i uśmiech, którego nawet ja bym się bał.
Wysłany: 2010-07-06, 12:15
Dalekoidąca abstrakcja, tak jak to tylko ja lubię. Po prostu śmieszy mnie logika polityków - Komorowski w każdej debacie tyle razy podkreślał, że jest ojcem pięciorga dzieci, jakby naprawdę widział jakąś zależność pomiędzy byciem ojcem dzieci a prezydentem państwa. Na serio, fajny absurd wymyślili. Tym bardziej, że właśnie Dickens w swoim eseju wyśmiewał wybory lokalne w Anglii - wygrał ten, kto miał najwięcej dzieci, bo tylko to było wyznacznikiem "profesjonalności" polityka.
Czy jesteś spamerem?: Do what you want and enjoy it!
Czy umiesz pisać?: bazgrzę
Czy umiesz czytać?: sylabizuję
Wysłany: 2010-07-06, 14:50
Siedząc na przystanku usłyszałam taki oto rozbrajający dialog między ojcem a synem (lat na oko 7). Tło - płot z plakatami Komorowskiego.
- Patrz tata, Bronek. A czemu tu wisi Bronek?
- Bo przyszli ludzie i ponaklejali.
- A po co?
- Żeby go zareklamować?
- Zareklamować? A ja to bym chciał, żeby Mikkego przykleili.
- Ale Mikke już odpadł, nie będzie prezydentem. Wybory się już skończyły.
- A kto jest prezydentem?
- Właśnie Bronek.
- Bronek jest prezydentem? Ale ja bym chciał, żeby Mikke był prezydentem. To wiem, co zrobię. Będę latał samolotem we mgle, będę latał nisko i zahaczę o drzewo i sam się uratuję a Bornek zginie.
(tutaj ojciec postanowił interweniować i wygłosić przemowę o tym, że ludzi nie wolno zabijać. Zanim syn mu wyrośnie na terrorystę.)
Trochę skróciłam. Gówniarz mnie rozwalił
_________________ Lucek o Rybce: spojrzenie "nie bądź śmieszny" i uśmiech, którego nawet ja bym się bał.
Czy jesteś spamerem?: Obrażanie ludzi przy rejestracji to już przesada..
Czy umiesz pisać?: Nie wiem, moja nauczycielka twierdzi że tak
Czy umiesz czytać?: Czy umiem czytać? Nie - ja kocham czytać
Wysłany: 2010-07-10, 00:31
Jak to wpłynie na cokolwiek?
Pewnie nijak. Ludzie będą żyć tak jak żyli wcześniej. Będą jechać do pracy której nie cierpią, wracać do żony której nie kochają i do dzieci dla których nie mają czasu a ich jedynym zajęciem w czasie jakiego takiego odpoczynku będzie narzekanie na to jak im źle i jak nie dobrze.
Poza tym będziemy atakowani na każdym kroku przez media, które będą pokazywać co nowsze afery oraz starania innych partii aby ludzie zaczęli twierdzić że ich wybór ( o ile głosowali na Dziecioroba) był najgorszym z możliwych.
Nie będzie zgody, nie będzie łączenia bo przecież czegoś takiego, przynajmniej narazie, nie da się zrobić. Zresztą, zastanówmy się, jak można połączyć partie o skrajnych poglądach na tyle żeby przy pierwszej lepszej okazji nie pozabijali się przyciskami do głosowania.
Oczywiście każdy ma nadzieje że będzie lepiej. A nóż się to uda. I tak już nie jest źle. Podnosimy się i jesteśmy raczkującym dzieckiem które stara się nauczyć chodzić. Dzięki staraniom niektórych ludzi a nie ślepym podążaniu za innymi krajami wyszliśmy jako tako obronną ręką z kryzysu.
Fakt, nadal nie zmieniło się to że mimo iż Polacy robią najwięcej to zarabiają najmniej. Tu jest powód do narzekania. Bo przecież na coś trzeba.
Nie chciałem iść w drugiej turze do głosowania. Stwierdziłem jednak że jeśli mam do wyboru wspomnianego już wcześniej Dziecioroba ( swoją drogą spodobało mi się to określenie) i kogoś kto stara się wypromować na "tragicznej", "męczeńskiej" śmierci swojego brata, pełnej zresztą patriotyzmu i symboliki, to wybiorę mniejsze zło.
Szkoda że nie da się stworzyć w jakimś starym radzieckim laboratorium idealnego prezydenta który rządziłby ku uciesze całego narodu. Może stalibyśmy się wtedy potęgą światową i żaden kraj nie groziłby nam zakręceniem kurka z gazem albo innymi tego typu rzeczami. ( W sumie jest to jakiś pomysł na opowiadanie).
Wysłany: 2010-07-10, 01:53
Sorry, ale jakkolwiek sympatycznie to nie brzmi - to jest jakiś stek bzdur. Tzn. nie tyle, że to co piszesz jest z gruntu fałszywe, tylko zabójczo powierzchowne. I nie mam na myśli, że spodziewałem się jakiegoś eseju, tylko po prostu tak bardzo... mam wrażenie, że media byłyby z ciebie dumne.
Czy jesteś spamerem?: W życiu na Litwie nie byłem, więc co za ojczyzna?
Czy umiesz pisać?: taa
Czy umiesz czytać?: taa
Wiek: 99 Dołączył: 27 Lis 2007 Posty: 615 Skąd: San Analfabeto
Wysłany: 2010-07-10, 13:00
Wybierając mniejsze zło, wyrażasz zgodę na zło. Pamiętajcie o tym.
_________________ "Jeśli ja, potwór o niegodnych obyczajach, nie jestem w stanie opiewac tego, co najlepsze, chcę przynajmmniej szczekać"
Bruno z Kwerfurtu
Czy jesteś spamerem?: no pewnie, za spamowanie zabrali mi eryniki
Czy umiesz pisać?: nie
Czy umiesz czytać?: tak trochę
Wiek: 99 Dołączył: 16 Sty 2008 Posty: 1340 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2010-07-11, 09:53
dosyć pierdolenia! przecież ta ankieta jest dla zabawy
Czy umiesz pisać?: Nie wiem, moja nauczycielka twierdzi że tak
Czy umiesz czytać?: Czy umiem czytać? Nie - ja kocham czytać
Wysłany: 2010-07-11, 11:28
Twierdzisz że media byłby ze mnie dumne? Może faktycznie pójdę na te studia dziennikarskie... : D
Czy jesteś spamerem?: A co wy macie do tych biednych spamerów...
Czy umiesz pisać?: Zdarza się.
Czy umiesz czytać?: Czasami żałuję, ale tak.
Wiek: 20 Dołączył: 09 Sty 2010 Posty: 398 Skąd: Z wyobraźni krainy.
Wysłany: 2010-07-15, 21:53
Kto zapuszcza ze mną wąsy?;>
_________________ “Razors pain you,
rivers are damp,
acids stain you
and drugs cause cramp.
Guns aren't lawful,
nooses give,
gas smells awful,
you might as well live.”
Cytat:
Jakieś długie to zdanie... A, nie - to opowiadanie erazmusa jest? A, to w porządku - normalne zdanie.
Czy jesteś spamerem?: Oczywiście, że nie jestem - dlaczego bym być miała
Czy umiesz pisać?: tak, ale tylko futharkiem
Wysłany: 2010-07-27, 21:26
Ja mogę w zasadzie, tylko nie wiem, jak się do tego zabrać.
Czy jesteś spamerem?: A co wy macie do tych biednych spamerów...
Czy umiesz pisać?: Zdarza się.
Czy umiesz czytać?: Czasami żałuję, ale tak.
Wiek: 20 Dołączył: 09 Sty 2010 Posty: 398 Skąd: Z wyobraźni krainy.
Wysłany: 2010-07-28, 09:37
Testosteron, płyn na porost i dajemy
_________________ “Razors pain you,
rivers are damp,
acids stain you
and drugs cause cramp.
Guns aren't lawful,
nooses give,
gas smells awful,
you might as well live.”
Cytat:
Jakieś długie to zdanie... A, nie - to opowiadanie erazmusa jest? A, to w porządku - normalne zdanie.
Czy jesteś spamerem?: Oczywiście, że nie jestem - dlaczego bym być miała
Czy umiesz pisać?: tak, ale tylko futharkiem
Wysłany: 2010-07-28, 23:37
A do produkcji testosteronu to nie trzeba mieć odpowiednich organów? Syntetyki nie są w moim stylu... Ale jeśli nie ma innego wyjścia...
Wysłany: 2010-08-01, 14:27
Szaman napisał/a:
Twierdzisz że media byłby ze mnie dumne? Może faktycznie pójdę na te studia dziennikarskie... : D
A idź, w sumie chyba bym nie polecał studiów dziennikarskich, zwłaszcza tobie, bo skoro media powinny być z ciebie dumne już teraz, to nie potrzebujesz głupich studiów, na których niczego konkretnego się nie nauczysz. Równie dobrze możesz iść na botanikę (może nawet lepiej, wtedy media jeszcze bardziej by ciebie pokochały).
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum